Aubergineschotel met bonen

    Aubergineschotel met bonen

    5keer bewaard
    2uur10min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke vegetarische ovenschotel van gestoofde aubergine, paprika, tomaten en bonen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 grote rode paprika's, gegrild (zie blz. 87)
    • 4 middelgrote aubergines (totaal 1½ kg)
    • zout
    • 4 eetl. olijfolie
    • 2 grote uien, fijngesneden
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • 3 blikken (à 400 g) Italiaanse pomodoretomaten
    • 1 bosje verse salie, fijngesneden
    • 1 theel. verse tijmblaadjes
    • 400 g gare kidneybonen
    • 400 g gare kikkererwten
    • 8 plukjes verse bladpeterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Extra tijd: 5min rusten  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Gril de paprika's zoals aangegeven op blz. 87. Laat de olie, het zout en de knoflook achterwege.
    2. Snijd 2 aubergines in blokjes en snijd de rest in schijfjes. Bestrooi ze indien gewenst met zout en laat dit 30 minuten intrekken.
    3. Verhit de helft van de olie in een grote pan en bak hierin de ui met de knoflook 5 minuten op laag vuur, of tot ze goudgeel kleuren. Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze 20 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de tomaten plus hun sap toe. Laat de groenten 20 minuten pruttelen. Roer de salie en tijm erdoor. Schep de kidneybonen en kikkererwten erdoor. (Voeg als het mengsel te droog wordt enkele eetlepels bouillon of water toe.)
    4. Spoel de plakjes aubergine af en dep ze droog. Bak ze in de resterende olie in circa 5 minuten goudbruin.
    5. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep in een grote, ondiepe ovenschaal de helft van de gestoofde groenten. Schik hierop enkele plakjes aubergine en reepjes paprika. Schep de rest van de gestoofde groenten hierop en dek dit af met de resterende plakjes aubergine en reepjes paprika. Plaats de ovenschaal 30 minuten in de oven. Neem hem eruit en laat hem 5 minuten rusten alvorens hem te serveren. Garneer met plukjes peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren