Aubergine-tomatensalade

    Aubergine-tomatensalade

    4keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Groenten bakken vergt vaak vrij veel vet; dat geldt vooral voor aubergines, die zich als een spons volzuigen met olie. Als u ze in de oven bereidt, hebt u echter maar heel weinig vet nodig.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. + 1 theel. olijfolie
    • 450 g aubergine, in schijfjes van 1¼ cm dik
    • 450 g pomodoretomaten, in schijfjes van 1¼ cm dik
    • ¼ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 1 kleine teen knoflook, uitgeperst
    • 1 eetl. rode wijnazijn
    • 15 kleine blaadjes basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 250°C. Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en vet dit licht in met 1 theel. olie. Schik de groenteschijfjes naast elkaar op de bakplaat. Bestrijk ze met 1 eetl. olie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze 20 min., tot de aubergine gaar is en licht kleurt.
    2. Klop in een kommetje de uitgeperste knoflook, de resterende eetl. olie en de azijn door elkaar. Schik de groenteschijfjes dakpansgewijs op een schaal en steek de basilicumblaadjes ertussen. Bestrijk de groenten met de dressing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren