Avocado-kalkoenrolletjes

Avocado-kalkoenrolletjes

69keer bewaard
10min


37 personen hebben dit gemaakt

Avocado is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, dus goed voor het hart; deze smakelijke groente bevat bovendien veel vitamine E.

Lidy Nooij

Ingrediënten
Porties: 12 

  • 3 eetl. slanke mayonaise
  • 1 eetl. grove Dijonmosterd
  • 2 bloemtortilla's (25 cm doorsnee)
  • 1 rijpe avocado, ontpit, gepeld, in lange dunne plakjes
  • 8 dunne plakjes gare kalkoenfilet (of kipfilet)
  • 200 g geroosterde paprika's uit pot (uitgelekt gewicht), in reepjes

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

  1. Vermeng in een kommetje de mayonaise en mosterd. Spreid de tortilla's uit op uw werkvlak. Bestrijk ze gelijkmatig met het mayonaisemengsel.
  2. Schik de plakjes avocado op de tortilla's maar laat langs de rand 1½ cm vrij. Verdeel de plakjes kalkoen en de paprikareepjes erover.
  3. Rol elke tortilla strak op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op een snijplank. Snijd de uiteinden af. Snijd de rolletjes in zessen. Schik ze op een schaal.

HANDIGE HINT

Dit soort rolletjes kunt u ook maken met dunne broodsoorten, zoals gespleten pitabroodjes of dun Perzisch brood. U krijgt een mooi resultaat als u alle ingrediënten in nette laagjes legt, maar het is meestal praktischer en steviger om ze te vermengen. De avocado-kalkoenrolletjes bijvoorbeeld worden wat steviger als u de avocado niet in plakjes snijdt maar hem samen met de mayonaise en mosterd prakt: zo houdt hij ook de andere ingrediënten beter op hun plaats. Zet de rolletjes zo nodig vast met cocktailprikkers.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren