Avocado-kalkoenrolletjes

    Avocado-kalkoenrolletjes

    69keer bewaard
    10min


    37 personen hebben dit gemaakt

    Avocado is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, dus goed voor het hart; deze smakelijke groente bevat bovendien veel vitamine E.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 3 eetl. slanke mayonaise
    • 1 eetl. grove Dijonmosterd
    • 2 bloemtortilla's (25 cm doorsnee)
    • 1 rijpe avocado, ontpit, gepeld, in lange dunne plakjes
    • 8 dunne plakjes gare kalkoenfilet (of kipfilet)
    • 200 g geroosterde paprika's uit pot (uitgelekt gewicht), in reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Vermeng in een kommetje de mayonaise en mosterd. Spreid de tortilla's uit op uw werkvlak. Bestrijk ze gelijkmatig met het mayonaisemengsel.
    2. Schik de plakjes avocado op de tortilla's maar laat langs de rand 1½ cm vrij. Verdeel de plakjes kalkoen en de paprikareepjes erover.
    3. Rol elke tortilla strak op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op een snijplank. Snijd de uiteinden af. Snijd de rolletjes in zessen. Schik ze op een schaal.

    HANDIGE HINT

    Dit soort rolletjes kunt u ook maken met dunne broodsoorten, zoals gespleten pitabroodjes of dun Perzisch brood. U krijgt een mooi resultaat als u alle ingrediënten in nette laagjes legt, maar het is meestal praktischer en steviger om ze te vermengen. De avocado-kalkoenrolletjes bijvoorbeeld worden wat steviger als u de avocado niet in plakjes snijdt maar hem samen met de mayonaise en mosterd prakt: zo houdt hij ook de andere ingrediënten beter op hun plaats. Zet de rolletjes zo nodig vast met cocktailprikkers.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren