Avocado-sinaasappelsalade

    Avocado-sinaasappelsalade

    1keer bewaard
    21min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een frisse salade van gemengde slablaadjes, sinaasappel, avocado en geblancheerde groene asperges.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetl. olijfolie
    • 2 eetl. sinaasappelsap
    • 1 theel. mosterd
    • versgemalen peper
    • 2 sinaasappels
    • 1 bos groene asperges
    • 1 zakje gemengde slablaadjes
    • 2 avocado's, geschild, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1min  ›  Klaar in:21min 

    1. Klop voor de dressing de olie met het sinaasappelsap, de mosterd en wat versgemalen peper door elkaar in een kommetje.
    2. Schil de sinaasappels dik af en snijd met een scherp mesje het bittere witte vlies rondom af. Snijd de vruchten dwars in schijfjes en snijd die doormidden. Blancheer de asperges 1 minuut in een grote pan met kokend water en spoel ze af onder de koude kraan.
    3. Schik de slablaadjes op 4 borden en verdeel hierover de asperges, de halve sinaasappelschijfjes en de plakjes avocado. Besprenkel de salade met wat dressing en maal er nog wat peper over.

    Wist u dat?

    • Avocado's bevatten luteïne, een carotenoïde die bescherming kan bieden tegen door gelevlekdegeneratie, een oogaandoening bij ouderen. * • Een middelgrote avocado levert circa een vijfde van de ADH aan vitamine E (een krachtige antioxidant).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren