Gesmoorde tofu met groenten

    Gesmoorde tofu met groenten

    9keer bewaard
    30min


    66 personen hebben dit gemaakt

    De tofu kan naturel of na frituren gesmoord worden, maar is in het eerste geval minder vet en dus gezonder. Met de gegeven hoeveelheid groenten hebt u een vullende maaltijd die met of zonder rijst gegeten kan worden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pak (350 gr) tofu
    • 1 theelepel koolzaadolie
    • 3 theelepels sesamolie, apart te verwerken
    • 1 blikje (220 gr) waterkastanjes, uitgelekt en in schijfjes
    • 90 gr verse shiitakes, stam verwijderd
    • 150 gr zoete peultjes, schoongemaakt
    • 1/2 theelepel oestersaus
    • 225 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de tofu in lengterichting in 3 lange plakken. Elke plak op een stuk keukenrol leggen en het vocht eruit persen.
    2. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur koolzaadolie en 2 theelepels sesamolie verhitten. Als de olie heet is de tofu 5 minuten per kant bakken tot deze lichtbruin van kleur is.
    3. Tofu uit de pan halen en in blokjes snijden. Resterende theelepel sesamolie in de pan doen en waterkastanjes, shiitakes en peultjes vluchtig bakken. Water en oestersaus mengen en met de tofu aan de pan toevoegen. Afdekken en 10 minuten op een laag vuur laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren