Bananenbrood met pecannoten

    Bananenbrood met pecannoten

    4keer bewaard
    1uur40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk en eenvoudig te bereiden bananenbrood met pecannoten.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2½ eetl. plantaardige olie
    • 85 g havermout
    • 40 g pecannoten of walnoten
    • 3 zeer rijpe bananen (500 g)
    • 2 ½ dl karnemelk
    • 2 eiwitten
    • 1 theel. vanille-extract
    • 110 g suiker
    • 100 g bruine basterdsuiker
    • 220 g bloem
    • 2½ theel. bakpoeder
    • ½ theel. dubbelkoolzure soda
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur25min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm van 23 × 13 cm in met ½ eetlepel plantaardige olie. Strooi de havermout in een klein ovenschaaltje en rooster hem 10 minuten onder af en toe omscheppen, of tot hij licht knapperig is. Rooster in een ander ovenschaaltje de pecannoten 7 minuten, of tot ze geurig zijn en licht kleuren. Laat ze iets afkoelen en hak ze grof.
    2. Prak de bananen licht (niet te glad) in een grote kom. Roer er de karnemelk, de resterende olie, het vanille-extract en beide soorten suiker door.
    3. Vermeng in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de dubbelkoolzure soda en een snufje zout. Schep dit mengsel samen met de havermout en noten losjes door het bananenmengsel; roer niet te lang. Schep het beslag in de geprepareerde vorm en strijk de bovenkant glad. Bak het bananenbrood 1 uur en 25 minuten, of tot een in het midden ingestoken satépen er schoon uitkomt. Laat de cake in de vorm 10 minuten afkoelen op een rooster. Stort de cake op het rooster en laat hem verder afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren