Bananen-mangoshake

    Bananen-mangoshake

    12keer bewaard
    5min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een rijke milkshake van banaan met een tropisch accent - dat zal volwassenen maar zeker ook kinderen aanspreken! Ideaal bij het ontbijt, want de milkshake is voedzaam en snel te maken, maar ook lekker als dessert.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • ½ rijpe mango
    • 1 kleine, rijpe banaan, in plakjes gesneden
    • 150 ml halfvolle melk
    • 120 ml sinaasappelsap
    • 2 tl limoensap
    • 1 tl kristalsuiker
    • 2 volle el vanille-yoghurtijs
    • takjes verse citroenmelisse om te garneren (naar keuze)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees los van de pit. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe de stukken samen met de plakjes banaan in een hoge kom.
    2. Voeg melk, sinaasappelsap, limoensap, suiker en yoghurtijs toe en mix alles ongeveer 30 seconden op de hoogste stand, of zolang tot er een samenhangend en schuimig mengsel is ontstaan.
    3. Schenk het mengel in glazen en dien de milkshakes meteen op, eventueel gegarneerd met takjes citroenmelisse.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓ A, B1, B6, B12, calcium, kalium, niacine

    Variaties en tips

    • Gebruik magere in plaats van halfvolle melk. Magere melk bevat maar 0,1% vet, terwijl het aantal vitaminen en mineralen niet minder is. * • Mensen die geen zuivelproducten eten of een lactose-intolerantie (melksuiker) hebben, kunnen de koemelk vervangen door 300 ml sojamelk en het yoghurtijs achterwege laten; of gebruik 240 ml sojamelk en 2 volle eetlepels sojaijs. * • Gebruik een rijpe perzik in plaats van de halve mango. * • Neem voor een milkshake die rijk is aan voedingsvezels 115 g ontpitte, gebruiksklare pruimen in plaats van de mango, en citroensap in plaats van limoensap.

    Pluspunten

    • Melk is een uitstekende bron van verschillende belangrijke voedingsstoffen - eiwit, calcium en fosfor (belangrijk voor sterke botten en tanden) en veel van de B-vitaminen, B1, B2, B6 en B12. * • Bananen bevatten redelijk veel kalium, een mineraal dat helpt om hoge bloeddruk te voorkomen. * • Mango's zijn rijk aan carotenoïden en vitamine C; dit zijn beide antioxidanten, die het lichaam tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen beschermen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren