Basmatirijst met boerenkool en pompoen

    Basmatirijst met boerenkool en pompoen

    4keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Weinig groenten bevatten zo veel voedingsvezels en antioxidanten als flespompoen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 110 g basmatirijst
    • 1 eetl. kerriepoeder
    • 450 g boerenkool, zonder de harde steeltjes, kort geblancheerd en kleingesneden
    • 1 kleine flespompoen, doormidden gesneden, zonder het zaad, geschild, in blokjes van 2 cm (circa 250 g vruchtvlees)
    • 4 eetl. rozijnen
    • 2½ dl kokosmelk
    • 1¾ dl water
    • 1 theel. zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit een koekenpan van 30 cm doorsnee op matig tot laag vuur. Rooster de rijstkorrels hierin onder voortdurend omscheppen 3 min., tot ze licht kleuren. Strooi het kerriepoeder erover en schep de rijst nog 1 min. om.
    2. Voeg de boerenkool, de pompoen, de rozijnen, de kokosmelk, het water en het zout toe. Breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat alles in 12 tot 15 min. gaarkoken (volgens de op de rijstverpakking aangegeven tijdsduur). Neem de pan van het vuur en laat de rijstschotel afgedekt nog 5 min. rusten, daarna kunt u hem serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren