Bessendriehoekjes

    Bessendriehoekjes

    3keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Heerlijke, maar niet te zoete bessenkoekjes. Een gezonde snack voor bij de thee of koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eetl. karnemelk
    • 1 ei, gesplitst
    • 165 g bloem
    • 2 eetl. suiker
    • 1½ theel. bakpoeder
    • ¼ theel. baksoda
    • zout
    • 40 g koude boter
    • 200 g blauwe bessen
    • 1 theel. citroenraspsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vermeng in een kommetje de karnemelk en de eierdooier.
    2. Vermeng in een grote kom de bloem, suiker, het bakpoeder, de dubbelkoolzure soda en een snufje zout. Werk er met een deegsnijder of twee messen de boter door, zodat u een kruimelig mengsel krijgt. Schep er de blauwe bessen en het citroenraspsel door.
    3. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin het karnemelkmengsel. Schep alles door elkaar, zodat u een zacht deeg krijgt (voeg als het mengsel te droog is nog 1 tot 2 eetlepels karnemelk toe).
    4. Breng het deeg over op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het 4 tot 5 keer door. Breng het over op een oningevette bakplaat en vorm hiervan een platte koek van 18 cm doorsnee. Roer het eiwit los en bestrijk de koek hiermee. Verdeel hem met een mes in 6 gelijke driehoekjes. Bak ze 25 minuten, of tot een in het midden ingestoken satépen er schoon uitkomt. Laat afkoelen op een rooster.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Wist u dat?

    Blauwe bessen hebben antibacteriële eigenschappen en kunnen de groei van bacteriën als E. coli verhinderen. Ze kunnen daardoor helpen bij maagstoornissen en andere problemen met de spijsvertering.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren