Bindsla met tomatendressing

    Bindsla met tomatendressing

    5keer bewaard
    12min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Er zijn maar weinig dressings die zoveel vitaminen bevatten als deze dressing op basis van verse tomaten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 grote, rijpe tomaten, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 3 takjes basilicum, blaadjes losgemaakt
    • 2 eetl. ketchup
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 eetl. balsamicoazijn
    • 1 kleine teen knoflook, uitgeperst
    • ½ theel. zout
    • 1 grote krop bindsla, blaadjes in stukken gescheurd
    • 40 g feta, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12min  ›  Klaar in:12min 

    1. Doe de tomaten, het basilicum, de ketchup, de olie, de azijn, de knoflook en het zout in een keukenmachine. Werk ze door elkaar met de pulseerknop, zodat u een dikke, niet te gladde dressing krijgt.
    2. Doe de slablaadjes in een grote kom en schep ze om met de dressing. Strooi de feta erover. Serveer de salade direct.

    FRIS IDEE

    Deze tomatendressing kunt u enkele uren van tevoren bereiden en tot gebruik in de koelkast bewaren. De dressing is overigens ook erg lekker als snelle saus voor gegrild vlees of kip, of zelfs als pastasaus. Voeg in dat laatste geval bijvoorbeeld wat geraspte mozzarella, ontpitte zwarte olijven of dunne plakjes salami van goede kwaliteit toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren