Biryani

    Een heerlijk kruidig rijstgerecht. Lekker bij kip of een curry.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 

    • 3 theel. plantaardige olie
    • ½ theel. gemalen kaneel
    • ½ theel. gemalen kardemom
    • ½ theel. gemalen kurkuma (koenjit)
    • gemalen kruidnagel
    • 1 ui, fijngesneden
    • 225 g basmatirijst
    • 2 eetl. magere yoghurt
    • zout
    • 60 g rozijnen
    • 3 eetl. fijngehakte pistachenoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem een koekenpan die ook in de oven kan en verhit hierin de olie op matig vuur. Bak hierin de kaneel, kardemom en kurkuma 30 seconden, of tot de aroma's vrijkomen. Voeg de ui toe en smoor deze 7 minuten, of tot hij gaar is.
    2. Roer er de rijst, yoghurt, 6 dl water en een snufje zout door. Breng dit aan de kook. Plaats de pan afgedekt 25 minuten in de oven, of tot de rijst gaar is. Schep de rozijnen en pistaches erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren