Bloemkool met tomaten en knoflook uit de oven

    (1)
    55 minuten

    Een heerlijke ovenschotel van bloemkool met tomaat. Een bijzonder en gezond bijgerecht voor de doordeweekse maaltijd.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 

    • 1½ eetl. olijfolie
    • 8 tenen knoflook, ongepeld
    • 2 theel. verse rozemarijnnaaldjes
    • 1 bloemkool (600 g), roosjes losgesneden
    • 4 pomodoretomaten, kleingesneden
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Vermeng in een glazen ovenschaal de olie, knoflook en rozemarijnnaaldjes. Plaats dit in de oven tot de olie heet is maar niet walmt. Voeg de bloemkoolroosjes toe en rooster ze 20 minuten, of tot ze licht kleuren. Schep ze af en toe om.
    2. Schep de tomaten en wat zout door de bloemkool. Rooster de groenten nog 20 minuten, tot de bloemkool gaar en de tomaten warm zijn.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    EstherGerritsen
    0

    Echt heerlijk! ☺  -  26 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties