Amerikaanse Baked Beans

    Amerikaanse Baked Beans

    35keer bewaard
    10min


    697 personen hebben dit gemaakt

    Probeer eens iets anders! Een perfect gerecht tijdens een drukbezochte barbecue en een smaakvolle variant op de klassieke American Baked Beans. De bonen die we gebruiken geven in combinatie met het spek een heerlijke smaak. Bij gebrek aan Franse mosterd kunt u een halve eetlepel andere mosterd gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 6 plakjes spek, of pancetta
    • 125 gr ui, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 blikje (400 gr) pintobonen, uitgelekt
    • 1 blikje (400 gr) cannellinibonen/witte bonen, uitgelekt
    • 1 blikje (400 gr) baked beans, uitgelekt
    • 1 blikje (400 gr) kidneybonen, uitgelekt
    • 1 blikje (400 gr) kikkererwten, uitgelekt
    • 180 gr ketchup
    • 175 gr rietsuikerstroop
    • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels worcestersaus
    • 1 eetlepel Franse mosterd
    • 1/2 theelepel peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5.
    2. Leg het spek in een grote, diepe koekenpan. Op een middelhoog vuur verwarmen, tot ze gelijkmatig bruin zijn. Het vet afgieten en 2 eetlepels ervan bewaren. Spek in stukjes snijden en in een grote kom apart zetten.
    3. Uien en knoflook garen in het bewaarde spekvet tot de ui zacht is. Resterend vet afgieten en het ui-knoflookmengsel aan het spek toevoegen.
    4. Vervolgens de pintobonen, cannellibonen, baked beans, kidneybonen en kikkererwten toevoegen. Ketchup, rietsuikerstroop, bruine suiker, worcestersaus, mosterd en zwarte peper toevoegen. Goed doorroeren en het geheel verdelen over een ovenschaal van 23X30 cm.
    5. Afdekken en gedurende 1 uur bakken in de voorverwarmde oven. Warm of op kamertemperatuur serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    rthenk
    van
    5

    het is HEERLIJK !!!!!!!!! gewoon een keer proberen zou ik zeggen - 07 feb 2012

    van
    0

    Geen idee, moet het nog proberen. Ik mis alleen de appelstroop die genoemd wordt bij ingredienten in de bereidingwijze. Ik neem aan dat die, net als de rietsuikerstroop, ook toegevoegd moet worden voordat het de oven ingaat. Wordt het dan niet mierzoet? Of is het soms of/of? - 28 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren