Groentegoulash

    Groentegoulash

    66keer bewaard
    45min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Een favoriet bij ons thuis, een heerlijke rijke goulash zonder vlees. Serveer met rijst, pasta of aardappelen. Je kan de Quorn vervangen door gebakken tofu of gesneden champignons. Ik hoop dat je ervan geniet!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 theelepel olijfolie
    • 1/2 middelgrote ui, dun gesneden
    • 1 kleine groene paprika, dun gesneden
    • 100g Quorn stukjes
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 3 theelepels paprikapoeder
    • 1 blikje (400g) tomatenblokjes
    • 100ml rode wijn
    • 1 theelepel oregano
    • 1 theelepel tomatenpuree
    • 1 theelepel suiker
    • Zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de uitjes 5 minuten aan, tot ze zacht zijn.
    2. Voeg de paprika en quorn toe en bak 5 minuten aan, tot de paprika zacht is. Roer de knoflook en paprikapoeder erdoorheen.
    3. Voeg de tomaten met sap toe. Voeg de wijn, oregano en tomatenpuree toe en roer om. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes doorkoken tot het dikker is geworden.
    4. Voeg vlak voor het opdienen de suiker toe en breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    13

    Ik heb voor het eerst vegetarisch gekookt en heb dit recept genomen. Ipv. quornstukjes heb ik in vieren gedeelde vegetarische gehaktballetjes gebruikt. het was erg lekker - 06 dec 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren