Bloemkoolsoep met bieslookroom

    Bloemkoolsoep met bieslookroom

    5keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke, gezonde soep van gepureerde bloemkool met room en bieslook.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, fijngesneden
    • 15 g boter
    • 1 bloemkool (600 g), roosjes losgesneden
    • nootmuskaat
    • 5 dl magere melk
    • zout
    • witte peper
    • 2 eetl. slagroom
    • 2 eetl. gesnipperde bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de boter in een grote koekenpan en smoor hierin de ui in circa 5 minuten glazig (laat hem niet kleuren). Voeg de bloemkool en een snufje nootmuskaat toe en smoor ze 5 minuten op matig tot laag vuur.
    2. Schenk de melk erover en breng deze aan de kook. Laat de bloemkool afgedekt 20 tot 30 minuten pruttelen, of tot hij gaar is.
    3. Pureer de soep in een keukenmachine en schenk hem door een fijne zeef in een schone pan. Verwarm hem opnieuw en breng hem op smaak met zout en peper.
    4. Roer de bieslook door de room. Schep de soep in kommen en garneer met bieslookroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren