Gevulde paprika met cajunkruiden

    Gevulde paprika met cajunkruiden

    3keer bewaard
    1uur5min


    136 personen hebben dit gemaakt

    De overbekende gevulde groene paprika, maar nu op Cajunwijze met gerookte worst, garnalen en Cajunkruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 grote, verse groene paprika's
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, in stukjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1 eetlepel Cajunkruiden
    • zwarte peper naar smaak
    • 350 gr garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 1 pikante worst, in stukjes
    • 200 gr ongekookte, langkorrelige witte rijst
    • 600 ml kipbouillon
    • 225 gr passata
    • 1 citroen ter garnering, in wigjes (eventueel)
    • hot saus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3. Een ovenschaal van 20x30 cm invetten.
    2. Een grote pan water aan de kook brengen. De bovenkant van de paprika's snijden en de zaadlijsten verwijderen. Gedurende 3 minuten in het kokende water blancheren en op keukenpapier laten uitlekken.
    3. In een grote, diepe koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten. De ui transparant sauteren. Knoflook erdoor roeren en kruiden met oregano. Cajunkruiden en zwarte peper toevoegen en vervolgens garnalen en worst erdoor roeren. Ong. 5 minuten bakken tot de garnalen roze zijn. Rijst erdoor roeren en 1 minuut laten doorkoken. Kipbouillon en passata toevoegen en het geheel in 15-20 minuten laten indikken. De paprika's vullen en in de ovenschaal zetten.
    4. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven opwarmen. Serveren met wigjes citroen en hete saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren