Bosvruchtenijs

    Bosvruchtenijs

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zelfgemaakt ijs, gemaakt van kwark en vruchten. Als u een rauwe eidooier gebruikt: niet aan kinderen, zieken, bejaarden en zwangere vrouwen serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 250 g bosvruchten uit de diepvries (aardbeien, frambozen en aalbessen)
    • 150 g cranberry's
    • 250 g kwark
    • 85 g suiker
    • 1 theel. vanille-extract
    • 1 eidooier, of 1 tot 2 eetl. vloeibare honing
    • 2 dl slagroom
    • beetje rood vruchtensap ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 4uur in de diepvries  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Spoel een ringvorm om met koud water en bekleed hem met plasticfolie. Houd enkele mooie bosvruchten apart. Pureer de rest samen met de cranberry's.
    2. Vermeng de kwark met de suiker, het vanille-extract en de eidooier of honing. Meng er de gepureerde bosvruchten en bessen door. Proef het mengsel en voeg zo nodig suiker toe.
    3. Klop de slagroom tot lichte pieken en vouw hem voorzichtig door het kwarkmengsel.
    4. Schenk het ijsmengsel in de ringvorm en strijk de bovenkant glad af. Dek het af met plasticfolie. Plaats de vorm 4 tot 5 uur in de diepvries.
    5. Neem de ringvorm 30 min. voor het serveren uit de diepvries. Verwijder het plasticfolie en omwikkel de vorm kort met een warme theedoek. Stort het ijs op een schaal. Verwijder het resterende plasticfolie. Garneer met bessen en vruchtensap.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren