Bramenmousse

    Bramenmousse

    12keer bewaard
    35min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Een zomers dessert, bramen-yoghurtmousse.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 380 g (diepvries) bramen, + 8 mooie bramen ter garnering
    • 100 g fijne witte suiker
    • 3 eetl. zure room
    • 3 eetl. Bulgaarse yoghurt
    • 9 blaadjes gelatine, geweekt
    • 2½ dl ijskoude magere koffiemelk
    • amandelkoekjes (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Klaar in:35min 

    1. Pureer de bramen met de suiker in een keukenmachine. Roer er de zure room en yoghurt door. Los de gelatineblaadjes op in 3 eetlepels heet water. Roer dit door het bramenmengsel. Plaats in de koelkast tot het lobbig wordt.
    2. Klop de koffiemelk tot stijve pieken en schep hem voorzichtig door het bramenmengsel. Doe de mousse over in 4 schaaltjes en plaats deze 30 minuten in de koelkast. Garneer met de resterende bramen en serveer eventueel met amandelkoekjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren