Broccoli en bloemkool met romige saus

    Broccoli en bloemkool met romige saus

    7keer bewaard
    23min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Gezonde groenten, daarbij past een gezonde saus. Het geheime ingrediënt in deze heerlijke saus is wortelsap, rijk aan antioxidanten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1¼ dl wortelsap
    • 1 eetl. zure room
    • 2 eetl. yoghurt
    • 200 g broccoliroosjes
    • 200 g bloemkoolroosjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 13min  ›  Klaar in:23min 

    1. Doe het wortelsap in een pannetje en kook het 8 min. in op hoog vuur, tot u circa 4 eetl. overhoudt. Schenk het ingekookte sap in een kommetje, laat het enigszins afkoelen en roer er vervolgens de zure room en yoghurt door.
    2. Stoom de broccoli- en bloemkoolroosjes in circa 5 min. beetgaar. Schep ze op een schaal. Serveer ze met de romige saus.

    HANDIGE HINT

    Als u zelf bieten kookt, zullen ze hun rode kleur beter behouden wanneer u een beetje citroensap of azijn aan het kookwater toevoegt. Bietensap maakt vrijwel onuitwisbare vlekken op snijplanken. Als u de schade wilt beperken, kunt u het beste de onder- en bovenkanten van de gare bieten boven de gootsteen afsnijden. Leg de bieten dan op een bord en pel ze. Snijd ze vervolgens voorzichtig (zonder met het mes het bord te raken) in schijfjes.

    Goede combinatie

    Besprenkel de broccoli en bloemkool met de saus of geef deze er apart bij in een kommetje, dan kunnen uw gasten de roosjes erin dippen. Succes verzekerd!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren