Broccoli en bloemkool met romige saus

Broccoli en bloemkool met romige saus

7keer bewaard
23min


3 personen hebben dit gemaakt

Gezonde groenten, daarbij past een gezonde saus. Het geheime ingrediënt in deze heerlijke saus is wortelsap, rijk aan antioxidanten.

Lidy Nooij

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 1¼ dl wortelsap
  • 1 eetl. zure room
  • 2 eetl. yoghurt
  • 200 g broccoliroosjes
  • 200 g bloemkoolroosjes

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 13min  ›  Klaar in:23min 

  1. Doe het wortelsap in een pannetje en kook het 8 min. in op hoog vuur, tot u circa 4 eetl. overhoudt. Schenk het ingekookte sap in een kommetje, laat het enigszins afkoelen en roer er vervolgens de zure room en yoghurt door.
  2. Stoom de broccoli- en bloemkoolroosjes in circa 5 min. beetgaar. Schep ze op een schaal. Serveer ze met de romige saus.

HANDIGE HINT

Als u zelf bieten kookt, zullen ze hun rode kleur beter behouden wanneer u een beetje citroensap of azijn aan het kookwater toevoegt. Bietensap maakt vrijwel onuitwisbare vlekken op snijplanken. Als u de schade wilt beperken, kunt u het beste de onder- en bovenkanten van de gare bieten boven de gootsteen afsnijden. Leg de bieten dan op een bord en pel ze. Snijd ze vervolgens voorzichtig (zonder met het mes het bord te raken) in schijfjes.

Goede combinatie

Besprenkel de broccoli en bloemkool met de saus of geef deze er apart bij in een kommetje, dan kunnen uw gasten de roosjes erin dippen. Succes verzekerd!

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren