Broccoli-aardappelpuree

  30 minuten

  Aardappelpuree wordt een heel bijzonder bijgerecht als u er broccoli aan toevoegt: deze groente levert veel vitaminen en andere bio-actieve stoffen. De bosuitjes in dit recept leveren nog meer vitamine C, plus foliumzuur. Aardappelpuree hoeft helemaal niet zo vet te zijn: u hebt voldoende aan 30 g boter voor 6 personen als u bij het pureren een beetje kookwater gebruikt (dat ook nog wat vitaminen bevat).


  11 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 6 

  • 450 g broccoli, in stukken gesneden
  • 225 g bloemige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 4 bosuitjes, fijngesneden
  • 1½ l water
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. zwarte peper
  • 30 g boter
  • 4 eetl. vers citroensap

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Doe de broccoli, aardappelen en bosuitjes in een grote pan, voeg het water toe en breng alles aan de kook op matig tot hoog vuur. Draai het vuur laag en kook de groenten in circa 20 min. gaar. Giet ze af maar vang circa 1¼ dl van het kookwater op.
  2. Pureer de groenten met het opgevangen kookvocht in een keukenmachine zodat u een vrij gladde puree krijgt. Roer er het zout, de peper, de boter en het citroensap door.

  FRIS IDEE

  Vervang de broccoli in dit recept bijvoorbeeld door groenten als spinazie of boerenkool – dat geeft het gerecht een andere, maar zeker niet minder lekkere smaak.

  HANDIGE HINT

  Voor aardappelpuree kunt u het beste bloemige aardappelen ofwel ‘afkokers’ gebruiken (bijvoorbeeld Irene en Eigenheimer). Deze zijn droger en bevatten meer zetmeel dan andere aardappelsoorten; u kunt ze daarom pureren in een keukenmachine. Minder bloemige aardappelsoorten worden lijmerig als u ze pureert in een keukenmachine.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)