Broccoli-maïsovenschotel

    Broccoli-maïsovenschotel

    1keer bewaard
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Lekker kan ook gezond zijn!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 300 g broccoliroosjes
    • 3 theel. plantaardige olie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 2 eetl. bloem
    • 2½ dl magere melk
    • 2½ dl koffiemelk
    • 3 grote eieren, losgeroerd
    • 50 g magere pittige kaas, geraspt
    • 450 g maïs uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • ¾ theel. zout
    • ⅛ theel. zwarte peper
    • ⅛ theel. gemalen piment

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 2 liter inhoud in met 1 theel. olie.
    2. Doe de broccoli met 4 eetl. water in een magnetronschaal, dek hem losjes af met magnetronfolie en verwarm hem 4 min. Laat hem afkoelen, giet hem af en snijd hem klein.
    3. Verhit 2 theel. olie in een koekenpan op matig tot laag vuur. Smoor de ui afgedekt 6 min. Schep de bloem erdoor. Klop er geleidelijk de melk en koffiemelk door. Roer 3 tot 4 min. tot de saus bindt. Roer van het vuur af de eieren en kaas erdoor. Roer de broccoli, maïs, zout, peper en piment erdoor. Schenk dit mengsel in de ovenschaal. Plaats deze in een braadslee en schenk hierin zoveel heet water dat dit halverwege de ovenschaal reikt.
    4. Plaats het geheel 55 tot 60 min. in de oven, tot een ingestoken mesje er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren