Broccoli-omelet met tomaat en Zwitserse kaas

    Broccoli-omelet met tomaat en Zwitserse kaas

    9keer bewaard
    18min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    De voedingsstoffen in deze twee groenten maken deze heerlijke omelet supergezond.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • ½ theel. olijfolie
    • 3 grote eieren
    • 1 groot eiwit
    • 1 eetl. melk
    • ⅛ theel. zout
    • 150 g gare broccoli
    • 1 grote pomodoretomaat, in schijfjes
    • 60 g magere Zwitserse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:18min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Klop in een kom de eieren en het eiwit los met de melk en het zout. Voeg de broccoli toe. Schenk het eimengsel in de pan en spreid het gelijkmatig uit. Bak de omelet circa 1 min., zonder te roeren, tot hij aan de rand begint te stollen. Til met een spatel de rand op en laat het eimengsel eronder vloeien. Bak de omelet nog 2 tot 3 min., tot het midden nog wel zacht maar gestold is.
    2. Schep de tomatenschijfjes op de omelet en strooi de kaas erover. Klap de omelet dubbel en bak hem afgedekt nog 3 tot 4 min. op laag vuur tot hij precies gaar is. Laat hem op een bord glijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren