Broccolisalade met gegrilde paprika's

    Broccolisalade met gegrilde paprika's

    5keer bewaard
    16min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke salade van beetgare broccoli gemengd met gegrilde paprika en olijven, met een pittige dressing.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1½ rode paprika, gegrild
    • 300 g broccoliroosjes
    • 75 g olijven
    • 3 eetl. balsamicoazijn
    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 theel. Dijonmosterd
    • 1 teen knoflook, uitgeperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:16min 

    1. Gril de stukken paprika.
    2. Doe de broccoli in een stoominzet en stoom hem afgedekt 5 tot 6 minuten boven een pan met kokend water, of tot hij beetgaar is. Doe hem in een schaal en voeg de paprika's en olijven toe.
    3. Klop in een kommetje de azijn, olie, mosterd en knoflook door elkaar. Schenk de dressing over de salade.

    Wist u dat?

    • Broccoli is niet alleen rijk aan ziekteafwerende vitamine C; deze groente bevat ook bio-actieve stoffen, waaronder bètacaroteen, sulforafaan en indolen, die bepaalde vormen van kanker kunnen voorkomen of vertragen. * • Gare broccoli is nog gezonder dan rauwe: door de bereiding komt een belangrijk enzym vrij, waardoor het gehalte aan indolen hoger wordt. * • Broccoli bevat dithiolthionen; deze bevorderen de aanmaak van enzymen die kunnen verhinderen dat carcinogene stoffen het DNA beschadigen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren