Broccolisalade met sinaasappel

    Broccolisalade met sinaasappel

    1keer bewaard
    18min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Broccoli is een supergezonde groente: met name de roosjes zijn rijk aan sulforafaan, een stof die mogelijk een rol speelt bij de bestrijding van kanker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kleine broccoli, in roosjes (gebruik de stronk voor een ander recept, bijv. op blz. 248)
    • 2 eetl. sinaasappelsap
    • 2 theel. honing
    • 2 theel. sojasaus
    • 1 theel. ciderazijn
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 1 eetl. fijngesneden korianderblad
    • 1 sinaasappel, dik afgeschild, in halve schijfjes gesneden, pitjes verwijderd
    • ½ kleine rode ui, in dunne halve ringen
    • 2 hele waterkastanjes uit blik, in schijfjes
    • ¼ theel. zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:18min 

    1. Blancheer de broccoli 3 min. in een grote pan met licht gezouten water. Giet hem af in een vergiet en spoel hem af onder de koude kraan.
    2. Klop in een kommetje het sinaasappelsap, de honing, sojasaus en azijn door elkaar. Klop er eerst de olie door. Roer er daarna de koriander door.
    3. Vermeng in een kom de broccoli, de sinaasappel en de dressing. Schep de salade op borden. Verdeel de ui en waterkastanjes erover. Bestrooi met peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren