Gevulde rode snapper van de barbecue

    Gevulde rode snapper van de barbecue

    3keer bewaard
    50min


    37 personen hebben dit gemaakt

    U kunt de zeevruchten gebruiken als vulling voor de snapper of in een laagje over de snapper verdelen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels boter
    • 5 eetlepels vers broodkruim
    • 1 eetlepel boter
    • 1 lente-uitje, fijngesneden
    • 1 stengel selderie, in stukjes
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 110 gr gekookte garnalen
    • 110 gr gekookte krab
    • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
    • 1/8 theelepel zout
    • 1/8 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 6 (100 gr) rode snapperfilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. De barbecue goed heet laten worden.
    2. Voor de vulling: in een koekenpan 2 eetlepels boter smelten. Broodkruim toevoegen. Op een middelhoog vuur sauteren tot de broodkruim bruin is. Van het vuur halen en in een kom apart zetten.
    3. In de koekenpan 1 eetlepel boter verwarmen en daarin lente-ui, selderie en knoflook sauteren tot deze zacht zijn. Toevoegen aan broodkruim, vervolgens garnalen, krab, peterselie, zout en peper toevoegen. Voorzichtig omscheppen om te mengen.
    4. Aluminiumfolie tot dubbelgelaagde, grote rechthoeken knippen. De vis erop leggen en de vulling over de vis verspreiden.
    5. De folieranden omhoog vouwen. In de barbecue de hete kooltjes naar de zijkanten schuiven. In het midden moet de hitte matig zijn. Leg de aluminiumplaat met vis in het midden van het rooster. Afdekken en 20-25 minuten roosteren, of tot de vis makkelijk met een vork uiteen valt.

    NB

    Je kunt ook rode poon nemen als je rode snapper niet kunt krijgen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren