Broodjes met biefstuk

    Broodjes met biefstuk

    8keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke sandwich met gegrild rundvlees en een gezonde koolsla. De koolsla uit de vulling levert veel vitaminen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. tomatenpuree
    • 8 eetl. vers limoensap (circa 3 limoenen)
    • 1½ theel. gemalen korianderzaad
    • 450 g mals rundvlees (bijv. vanglap)
    • 1 theel. suiker
    • 1 theel. zout
    • 1 theel. chilivlokken
    • 300 g witte kool, fijngesneden
    • 2 wortelen, geraspt
    • 1 grote rode paprika, in dunne sliertjes
    • ½ bosje korianderblad, fijngesneden
    • 5 eetl. fijngesneden munt
    • 4 harde broodjes, opengesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Roer de tomatenpuree, 4 eetl. limoensap en het korianderzaad door elkaar. Schep het vlees hiermee om en zet het afgedekt 30 min. in de koelkast.
    2. Vermeng limoensap met suiker, zout en chilivlokken. Schep er de kool, wortelen, paprika, het korianderblad en de munt door.
    3. Verwarm de grill voor. Gril het vlees op 8 tot 10 cm afstand van de warmtebron aan elke kant 4 min. (rood tot rosé). Bestrijk het tussentijds 1x met marinade. Laat het vlees 10 min. rusten. Snijd het dwars in dunne plakjes.
    4. Beleg de broodjes met de koolsla. Verdeel de plakjes vlees erover en doe de broodjes dicht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren