Broodsalade met gegrilde paprika

    Broodsalade met gegrilde paprika

    1keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Een bijzondere salade van gegrilde paprika, tomaat, komkommer, feta en olijven, gemengd met knapperig gebakken blokjes brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote rode paprika's, gegrild (volgens dit recept)
    • 6 sneetjes knapperig Italiaans brood of stokbrood, in blokjes van 3 cm
    • 1 grote tomaat, kleingesneden
    • 225 g komkommer, in blokjes van 1 cm
    • 100 g feta, verkruimeld
    • 75 g zwarte olijven op pekel, bijvoorbeeld Griekse

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Gril de paprika's zoals aangegeven in dit recept. Laat het zout en de knoflook achterwege.
    2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Spreid de blokjes brood uit op een bakplaat en rooster ze onder af en toe omscheppen circa 7 minuten, of tot ze knapperig zijn maar niet te veel kleuren.
    3. Schep in een grote schaal de paprika's, de blokjes brood, tomaat en komkommer, de feta en olijven door elkaar. Serveer de salade koud of op kamertemperatuur.

    Wist u dat?

    • Gele en rode paprika's bevatten elk circa 2 theelepels natuurlijke suiker; daaraan danken ze hun zoete smaak. Groene paprika's bevatten vrij weinig suiker en smaken soms wat bitter. * • Rode, gele en oranje paprika's bevatten meer bètacaroteen (een antioxidant) dan groene exemplaren. Met hun hoge vitamine C-gehalte laten ze zich perfect combineren met ijzerrijke voedingsmiddelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren