Bulgur met voorjaarsgroenten

    Bulgur met voorjaarsgroenten

    2keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Bulgur heeft een nootachtige smaak en vormt de perfecte basis voor voorjaarsgroenten. Dit graanproduct bevat complexe koolhydraten, eiwit, niacine, onoplosbare voedingsvezels, fyto-oestrogenen en vitamine E: allemaal uitstekend voor uw hart en bloedvaten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 225 g bulgur
    • 2 eetl. olijfolie
    • 3 eetl. vers citroensap
    • 1 theel. zout
    • ½ theel. peper
    • 2 preien, overlangs doormidden gesneden en afgespoeld, in stukjes van 2½ cm
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 12 groene asperges, in stukjes van 5 cm
    • 125 g diepvriesdoperwten
    • 4 eetl. fijngesneden munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:55min 

    1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat hem na het wellen uitlekken in een grove zeef.
    2. Klop in een grote schaal 1 eetl. olie, het citroensap, het zout en de peper door elkaar. Voeg de uitgelekte bulgur aan het mengsel toe en schep deze luchtig om met een vork.
    3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op laag vuur. Bak hierin de prei met de knoflook in circa 5 min. beetgaar. Voeg hem toe aan de bulgur.
    4. Stoom de asperges en doperwten in circa 4 min. gaar boven een pan met kokend water. Schep de groenten en de munt door de bulgur. Serveer dit gerecht op kamertemperatuur of ijskoud.

    Goede combinatie

    Serveer dit stevige gerecht met in plakjes gesneden biefstuk of rosbief. Geef tot besluit van de maaltijd verse vijgen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren