Caesarsalade met kalkoen

    Caesarsalade met kalkoen

    3keer bewaard
    10min


    Maak dit als eerste!

    Kalkoenfilet is mager vlees en dus een verantwoorde keuze in deze heerlijke caesarsalade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 g stevig Italiaans brood, in sneetjes van 1 cm dik
    • 1 teen knoflook, gepeld en doorgesneden
    • 3 eetl. slanke mayonaise
    • 1½ eetl. citroensap
    • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 niet te grote krop bindsla, blaadjes losgemaakt en kleiner gescheurd
    • 250 g gare kalkoenfilet
    • 6 ansjovisfilets
    • 2 theel. kappertjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schik de sneetjes brood op een bakplaat en rooster ze 5 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Wrijf ze licht in met de halve tenen knoflook. Snijd de toasts in croûtons.
    2. Vermeng in een grote slakom de mayonaise, het citroensap en de Parmezaanse kaas. Voeg de slablaadjes, blokjes kalkoen, croûtons, fijngehakte ansjovis en afgespoelde kappertjes toe. Schep de salade om.

    Wist u dat?

    • Kalkoenfilet levert iets meer dan 1 g verzadigd vet per portie; dat is nog minder dan veel vissoorten. * • In veel recepten kunt u kalkoenfilet gebruiken ter vervanging van kalfsvlees. * • Kalkoengehakt van ontvelde kalkoenfilet is veel minder vet dan runder-, lams- of varkensgehakt. Bereid het niet te lang en op matig vuur, dan droogt het niet uit. Het is perfect voor hamburgers, gehaktbrood en pastasauzen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren