Calzones met kool en corned beef

    Calzones met kool en corned beef

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Koolsoorten kunnen uw lichaam beschermen tegen borsten prostaatkanker.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 theel. plantaardige olie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 300 g witte kool, fijngesneden (circa ½ kool)
    • 1 wortel, geschild en fijngesneden
    • 2 theel. Dijonmosterd
    • ¼ theel. zout
    • ⅛ theel. zwarte peper
    • 100 g (magere) emmentaler, geraspt
    • 60 g corned beef
    • 150 g kant-en-klaar pizzadeeg (koeling)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de ui circa 3 min. Schep de kool, wortel, mosterd, zout en peper erdoor. Laat de groenten afgedekt 10 tot 15 min. pruttelen, tot de kool geslonken is. Voeg tussentijds zo nodig een scheutje water toe. Schep de groenten onafgedekt nog 1 min. om. Schep ze uit de pan, laat ze enigszins afkoelen en schep de kaas en corned beef erdoor.
    3. Verdeel het deeg in 12 stukken. Rol elk stukje op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een rondje van 15 cm doorsnee. Schep hierop 1/12 van de vulling. Klap het rondje dicht tot een halvemaantje en druk de rand goed aan met de tanden van een vork. Maak op deze manier 12 halvemaantjes en leg ze op een oningevette bakplaat.
    4. Bak de calzones in circa 20 min. gaar en goudbruin. Laat ze 15 min. afkoelen op een rooster. (Als u de calzones van tevoren wilt maken, kunt u ze ongebakken in plastic wikkelen en in de koelkast 3 dagen bewaren; u hoeft ze dan alleen nog maar te bakken.)

    Goede combinatie

    Voor een stevige lunch kunt u twee calzones per persoon serveren. Het is lekker om de hartige calzones te combineren met een fris gerecht. Geef er bijvoorbeeld een frisse groene salade bij. Als dessert kunt u daarna Pompoenijs met gember, kaneel en nootmuskaat serveren (zie blz. 284).

    Goede combinatie

    Deze avocado-kalkoenrolletjes zijn erg lekker bij de lunch. Snijd voor 4 personen elke tortillarol doormidden. U kunt de rolletjes natuurlijk ook op een ander moment van de dag severen. Wilt u de rolletjes bij de borrel of op een party serveren, snijd de tortillarollen dan in zessen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren