Cannelloni met spinazie en champignons

    Cannelloni met spinazie en champignons

    5keer bewaard
    1uur5min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzonder lekker eenpansgerecht dat bovendien veel voedingsstoffen levert.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 cannelloni (of manicotti)
    • 2 theel. olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 300 g diepvriesspinazie, ontdooid
    • 225 g magere) ricotta
    • 100 g (magere) mozzarella, geraspt
    • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 theel. gedroogd basilicum
    • ¼ theel. knoflookpoeder
    • ¼ theel. zout
    • 3 dl tomatensaus
    • 250 g champignons, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook hierin de cannelloni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze enigszins afkoelen.
    2. Verhit intussen 1 theel. olie in een middelgrote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de ui 5 min.
    3. Laat de spinazie enigszins uitlekken in een vergiet. Roer in een kom de spinazie, ricotta, mozzarella, Parmezaanse kaas, basilicum, knoflookpoeder en zout door elkaar.
    4. Verwarm de oven voor op 175°C.
    5. Verdeel 4 eetl. tomatensaus over de bodem van een ovenschaal van 32 × 22 cm. Vul de cannelloni aan beide kanten met het spinaziemengsel. Schik ze naast elkaar in de schaal. Schep de resterende tomatensaus erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
    6. Plaats de ovenschaal 30 min. in de oven.
    7. Verhit circa 5 min. voor het einde van de oventijd de resterende theel. olie in de koekenpan en bak hierin de plakjes champignon circa 2 min. Schep ze over de cannelloni en serveer deze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    SjannekevanStig
    0

    - Gewaardeerd op - 29 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren