Caribische viscurry met paprika, gember en bosuitjes

    Gember, kerriepoeder, pittige chilivlokken en gemalen piment geven deze curry een heerlijke smaak, maar leveren bovendien krachtige bio-actieve stoffen die de gezondheid bevorderen. Ook de paprika's en bosuitjes dragen met vitamine C, B6 en foliumzuur bij aan de gezondheid.


    15 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 6 dunne bosuitjes, fijngesneden
    • 1 gele paprika, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 1½ cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 2½ theel. kerriepoeder
    • ¼-½ theel. chilivlokken
    • ¼ theel. gemalen piment
    • 2 eetl. sojasaus
    • 1½ eetl. bruine basterdsuiker
    • ¼ theel. zout
    • 4 dl kokosmelk uit blik
    • 3 pomodoretomaten, elke in 4 partjes gesneden, zonder de zaadjes
    • 225 g heilbotfilet, ontveld, in stukken van 5 cm
    • 225 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld en darmen verwijderd
    • 2 eetl. fijngesneden korianderblad
    • 1 eetl. vers limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een pan op matig vuur en bak bosuitjes, paprika en gember 5 min. Voeg het kerriepoeder, de chilivlokken en het piment toe en bak de groenten nog 2 min. Voeg de sojasaus, de suiker, het zout, de kokosmelk en tomaten toe. Laat de saus onafgedekt 15 min. pruttelen.
    2. Voeg de heilbot en garnalen toe en laat ze onafgedekt 5 tot 8 min. pruttelen tot ze gaar zijn. Schep de koriander en het limoensap erdoor.

    HANDIGE HINT

    U kunt deze pittige Caribische visschotel goed voorbereiden tot halverwege stap 2: bereid hem tot de vis gaar is en laat hem afkoelen. Als u de curry de volgende dag weer opwarmt, brengt u hem op smaak met koriander en limoensap.

    WIST U DAT…

    … schaaldieren heel gezond zijn, maar jarenlang een slechte pers hadden omdat ze te veel cholesterol zouden bevatten? Mosselen en ook sint-jakobsschelpen bevatten echter weinig cholesterol (minder dan kalkoenborst). Garnalen bevatten wat meer cholesterol, maar zijn toch een vetarme eiwitbron.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren