Caribische viscurry met paprika, gember en bosuitjes

    Caribische viscurry met paprika, gember en bosuitjes

    16keer bewaard
    1uur


    12 personen hebben dit gemaakt

    Gember, kerriepoeder, pittige chilivlokken en gemalen piment geven deze curry een heerlijke smaak, maar leveren bovendien krachtige bio-actieve stoffen die de gezondheid bevorderen. Ook de paprika's en bosuitjes dragen met vitamine C, B6 en foliumzuur bij aan de gezondheid.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 6 dunne bosuitjes, fijngesneden
    • 1 gele paprika, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 1½ cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 2½ theel. kerriepoeder
    • ¼-½ theel. chilivlokken
    • ¼ theel. gemalen piment
    • 2 eetl. sojasaus
    • 1½ eetl. bruine basterdsuiker
    • ¼ theel. zout
    • 4 dl kokosmelk uit blik
    • 3 pomodoretomaten, elke in 4 partjes gesneden, zonder de zaadjes
    • 225 g heilbotfilet, ontveld, in stukken van 5 cm
    • 225 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld en darmen verwijderd
    • 2 eetl. fijngesneden korianderblad
    • 1 eetl. vers limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een pan op matig vuur en bak bosuitjes, paprika en gember 5 min. Voeg het kerriepoeder, de chilivlokken en het piment toe en bak de groenten nog 2 min. Voeg de sojasaus, de suiker, het zout, de kokosmelk en tomaten toe. Laat de saus onafgedekt 15 min. pruttelen.
    2. Voeg de heilbot en garnalen toe en laat ze onafgedekt 5 tot 8 min. pruttelen tot ze gaar zijn. Schep de koriander en het limoensap erdoor.

    HANDIGE HINT

    U kunt deze pittige Caribische visschotel goed voorbereiden tot halverwege stap 2: bereid hem tot de vis gaar is en laat hem afkoelen. Als u de curry de volgende dag weer opwarmt, brengt u hem op smaak met koriander en limoensap.

    WIST U DAT…

    … schaaldieren heel gezond zijn, maar jarenlang een slechte pers hadden omdat ze te veel cholesterol zouden bevatten? Mosselen en ook sint-jakobsschelpen bevatten echter weinig cholesterol (minder dan kalkoenborst). Garnalen bevatten wat meer cholesterol, maar zijn toch een vetarme eiwitbron.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren