Chinese kipsalade

    Chinese kipsalade

    15keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig te bereiden noedelsalade met kip en rauwe groenten. Heerlijk als lunch of lichte hoofdmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g eiermie of linguine
    • 2 eetl. lichte sojasaus
    • 1½ eetl. rijstazijn
    • 3 theel. oosterse sesamolie
    • ¾ theel. suiker
    • ¾ theel. gemalen gember (djahé)
    • zout
    • 375 g gare kipfilet, in stukjes gescheurd
    • 2 wortels, in julienne
    • 1 rode paprika, in julienne
    • 2 bosuitjes, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook in een grote pan met kokend water de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Vermeng intussen in een grote schaal de sojasaus, azijn, sesamolie, suiker, gember en een snufje zout. Schep hierin de kip, wortels, paprika en bosuitjes om.
    3. Giet de pasta goed af en schep hem om met het kipmengsel.

    Wist u dat?

    • Tijdens het grillen en barbecuen van vlees kunnen zich carcinogene stoffen vormen als het afdruipende vet in het vuur terechtkomt en zich via de rook aan het vlees hecht. Onderzoek heeft echter aangetoond dat als het vlees eerst gemarineerd wordt (bijvoorbeeld met een mengsel van olie, citroensap en mosterd) de carcinogene stoffen veel minder kans krijgen. * • In een goed gesloten plastic doos kunt u kip tot twee dagen marineren in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren