Chinese kool met gember

    Chinese kool met gember

    11keer bewaard
    16min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Alle groenten die tot de familie van de koolsoorten behoren, bevatten bio-actieve stoffen die het lichaam helpen beschermen tegen kanker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 500 g fijngesneden Chinese kool of paksoi
    • 4 eetl. kippen- of groentebouillon
    • 1 eetl. ongezouten pinda's, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:16min 

    1. Verhit een wok of grote koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Voeg de olie toe en bak hierin de gember 30 sec. Voeg de kool toe en roerbak deze 2 min. Voeg de bouillon toe en laat de kool afgedekt circa 2 min. stoven tot hij begint te slinken.
    2. Neem de pan van het vuur en laat de kool afgedekt nog 1 min. staan. Strooi de pinda's erover en serveer hem.

    Goede combinatie

    Wortelen met Parmezaanse kaas zijn zo lekker dat u ze ook aan gasten kunt voorzetten. Serveer hierbij bijvoorbeeld gebraden ham en nieuwe aardappelen met dille, u kunt besluiten met aardbeien en verse ananas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren