Chocoladepudding met nootmuskaat

    Chocoladepudding met nootmuskaat

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur25min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk chocoladepudding met een vleugje nootmuskaat.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetl. cacaopoeder
    • 7½ dl magere melk
    • 100 g gele basterdsuiker
    • 30 g pure chocolade, grofgehakt
    • geraspte nootmuskaat
    • 8 blaadjes gelatine
    • pure-chocoladekrullen (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 4uur10min  ›  Klaar in:4uur25min 

    1. Roer in een kommetje het cacaopoeder met 2 eetlepels water tot een papje.
    2. Roer in een middelgrote pan de melk, de suiker, chocolade en flink wat geraspte nootmuskaat door elkaar. Verwarm dit tot het kookpunt en roer op heel laag vuur tot de chocolade is gesmolten.
    3. Laat intussen de gelatineblaadjes enkele minuten weken in koud water.
    4. Neem het mengsel van het vuur en roer er het cacaomengsel door. Roer de uitgelekte gelatineblaadjes erdoor. Verwarm het chocolademengsel zo nodig enkele minuten op laag vuur, of tot de gelatine volledig is opgelost; laat het echter niet koken. Verdeel het chocolademengsel over schaaltjes of ramequinbakjes van 1¾ dl en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Plaats de bakjes minstens 4 uur in de koelkast. Garneer ze indien gewenst met chocoladekrullen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren