Coulis van zacht fruit

    Coulis van zacht fruit

    4keer bewaard
    10min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke coulis (een mooie naam voor een eenvoudige vruchtenpuree) van ongekookt fruit, in dit geval frambozen en aardbeien.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 g frambozen
    • 125 g aardbeien, in plakjes gesneden
    • 1 el vers citroensap of 1-2 el kirsch
    • 1 el poeder-of kristalsuiker, of suiker naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Maak het fruit in een kom fijn met een vork. Roer citroensap en suiker erdoor. Of pureer het fruit met het citroensap en de suiker in een keukenmachine.
    2. Schep het mengsel in een fijne nylon zeef die op een kom is geplaatst. Druk het fruit met een grote lepel of spatel door de zeef. Zet de coulis voor het serveren op een koele plaats.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren