Courgette met peterselie, knoflook en citroen

    (1)
    13 minuten

    Een verfrissend gerecht dat veel vitamine C oplevert.


    63 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 600 g courgettes, in halvemaantjes van 1 cm dik
    • 2-3 tenen knoflook, fijngesneden
    • ¼ theel. zout
    • 2 eetl. fijngesneden peterselie
    • 2 theel. vers citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:13min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de courgettes 3 min. Voeg de knoflook toe en bak de courgettes nog 3 tot 5 min., tot ze beetgaar zijn.
    2. Neem de pan van het vuur en schep de courgettes om met het zout, de peterselie en het citroensap. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    renettakookt
    6

    Ik was nooit zo dol op courgette, mijn moeder kookte het nl altijd veel te lang. Maar dit is een erg goed en eenvoudig recept. Heb bijna alle courgette allemaal zelf opgegeten  -  04 aug 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties