Courgette-worteltaart

    Courgette-worteltaart

    62keer bewaard
    1uur15min


    54 personen hebben dit gemaakt

    Wortelen zijn rijk aan bètacaroteen: deze antioxidant beschermt tegen ziekten.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • 2 theel. olijfolie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 courgette (170 g), in blokjes van 1 cm
    • ½ theel. zout
    • 2 grote eieren
    • 4 eetl. melk
    • 3 wortelen, geschild, geraspt, drooggedept
    • 100 g geraspte kaas
    • 1 eetl. fijngesneden dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal van 20 × 20 cm in met 1 theel. olie. Verhit 1 theel. olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur en bak hierin de ui 3 min. Voeg de courgette toe en draai het vuur iets hoger. Schep de courgette 7 tot 10 min. om tot hij gaar is, en bijna alle vocht verdampt is. Strooi er ¼ theel. zout over. Neem de pan van het vuur.
    2. Vermeng in een kom de eieren, melk en ¼ theel. zout. Voeg de wortelen, courgette, kaas en dille toe. Spreid dit mengsel uit in de ovenschaal.
    3. Bak de taart circa 45 min., tot hij stevig aanvoelt in het midden. Laat hem enigszins afkoelen op een rooster alvorens hem aan te snijden. Serveer hem warm of op kamertemperatuur.

    FRIS IDEE

    U kunt deze taart ook met een slanke korst maken. Rasp circa 400 g vastkokende aardappelen en druk er zo veel mogelijk vocht uit: u hebt krap ½ l raspsel nodig. Vermeng in een kom de geraspte aardappelen met 1 fijngesneden ui, 4 eetlepels bloem, een losgeroerd ei en wat zout en peper. Druk dit mengsel in een licht ingevette bakvorm en bak het 10 min. in een op 190°C voorverwarmde oven. Schep de vulling erin en bak de taart nog 45 min., tot de vulling stevig aanvoelt.

    Goede combinatie

    Als u de courgette-worteltaart niet in ruitjes maar in vieren snijdt, kunt u hem als slank maar lekker lunchgerecht serveren. Deze taart laat zich met allerlei gerechten goed combineren. Geef hierbij bijvoorbeeld knapperig stokbrood, een salade en tot besluit een gezond nagerecht, zoals fruit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    joseestienen
    4

    Gemakkelijk en lekker! Dat hebben we graag. Bij gebrek aan dille basilicum gebruikt en voor de 'bite' noten toegevoegd. In dit geval cashewnoten, maar kan vlgs mij ook met walnoten, pistache of whatever. Fijn recept om te variëren en combineren met andere groenten. Dankjewel! - 13 jan 2014

    van
    3

    Geweldig lekker en makkelijk te maken én bovendien glutenvrij! - 11 sep 2013

    3

    Goedkoop en erg lekker, kan bovendien bijna niet mislukken! - 19 mei 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren