Wortelen zijn rijk aan bètacaroteen: deze antioxidant beschermt tegen ziekten.
U kunt deze taart ook met een slanke korst maken. Rasp circa 400 g vastkokende aardappelen en druk er zo veel mogelijk vocht uit: u hebt krap ½ l raspsel nodig. Vermeng in een kom de geraspte aardappelen met 1 fijngesneden ui, 4 eetlepels bloem, een losgeroerd ei en wat zout en peper. Druk dit mengsel in een licht ingevette bakvorm en bak het 10 min. in een op 190°C voorverwarmde oven. Schep de vulling erin en bak de taart nog 45 min., tot de vulling stevig aanvoelt.
Als u de courgette-worteltaart niet in ruitjes maar in vieren snijdt, kunt u hem als slank maar lekker lunchgerecht serveren. Deze taart laat zich met allerlei gerechten goed combineren. Geef hierbij bijvoorbeeld knapperig stokbrood, een salade en tot besluit een gezond nagerecht, zoals fruit.
Gemakkelijk en lekker! Dat hebben we graag. Bij gebrek aan dille basilicum gebruikt en voor de 'bite' noten toegevoegd. In dit geval cashewnoten, maar kan vlgs mij ook met walnoten, pistache of whatever. Fijn recept om te variëren en combineren met andere groenten. Dankjewel! - 13 jan 2014
Geweldig lekker en makkelijk te maken én bovendien glutenvrij! - 11 sep 2013
Goedkoop en erg lekker, kan bovendien bijna niet mislukken! - 19 mei 2012