Curry met spinazie en verse kaas

    Curry met spinazie en verse kaas

    2keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke Indiase curry met spinazie en zelfgemaakte verse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 theel. gemalen korianderzaad (ketoembar)
    • ½ theel. gemalen kurkuma (koenjit)
    • zout
    • 300 g diepvriesspinazie, ontdooid, vocht eruitgedrukt
    • 2½ dl kippenbouillon
    • 2 eetl. tomatenpuree (zonder zout)
    • 1-2 theel. tabasco
    • zelfgemaakte verse kaas (zie dit recept)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit 2 theelepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin ui en knoflook 7 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg de koriander, kurkuma en een snufje zout toe. Schep er de spinazie, bouillon, het tomatenconcentraat en tabasco naar smaak door. Breng het spinaziemengsel aan de kook en draai het vuur laag. Laat het 5 minuten sudderen. Doe het over in een schaal en veeg de pan schoon.
    2. Snijd de kaas in blokjes. Verhit de resterende olie in de pan op matig vuur. Bak de kaasblokjes 4 minuten onder regelmatig omscheppen, tot ze knapperig zijn en licht kleuren. Schep er het spinaziemengsel door en verwarm de curry nog 4 minuten, of tot hij goed doorgewarmd is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren