Dadelscones

    Dadelscones

    3keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een eenvoudig recept voor scones, verrijkt met gedroogde dadels en sinaasappelrasp voor een overheerlijke smaak. Lekker bij de thee.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 - 12 stuks

    • 220 g zelfrijzend bakmeel
    • ½ theel. geraspte nootmuskaat
    • zout
    • 20 g boter
    • 140 g gedroogde dadels, pitten verwijderd en kleingesneden
    • 2 theel. sinaasappelraspsel
    • 2½ dl magere melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Zeef het meel met de nootmuskaat en een snufje zout in een grote kom. Wrijf er met uw vingertoppen de boter door. Voeg de dadels en het sinaasappelraspsel toe.
    2. Voeg de melk toe en kneed alles vlug tot een zacht deeg. Druk het op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een dikke koek en steek hier rondjes uit met een uitsteekvorm.
    3. Bak de scones 7 tot 8 minuten. Schakel daarna de oventemperatuur terug tot 180 °C en bak ze vervolgens nog 8 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

    Wist u dat?

    In veel gebakrecepten kunt u een deel van het vet vervangen door gepureerde pruimedanten: dat scheelt niet alleen in het vetgehalte, maar levert ook extra voedingsstoffen en vezels. Deze puree maakt u door 250 g ontpitte pruimedanten met 4½ eetlepel water te pureren in een keukenmachine. Vervang in recepten hooguit de helft van de boter of margarine door een gelijk gewicht aan pruimedantenpuree.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren