Glutenvrij witbrood voor de broodmachine

    (193)
    1 uur 5 minuten

    Een basisrecept voor glutenvrij wit brood, voor het gemak met de broodmachine bereid! Xanthaangom en minder gebruikelijke meelsoorten zijn over het algemeen te koop in de natuurwinkel.


    167 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 3 eieren
    • 1 eetlepel appelazijn
    • 60 ml olijfolie
    • 60 ml honing
    • 350 ml karnemelk, op kamertemperatuur
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel xanthaangom
    • 5 eetlepels maïsmeel
    • 8 eetlepels aardappelmeel
    • 8 eetlepels sojameel
    • 320 gr witte rijstmeel
    • 1 eetlepel droog gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De ingrediënten volgens de instructies van de fabrikant in de broodmachine doen.
    2. Selecteer het deegmenu. Als het deegmenu 5 minuten op gang is de consistentie van het deeg controleren. Naar behoefte rijstmeel of vocht toevoegen.
    3. Als het brood gaar is 10-15 minuten laten afkoelen alvorens het uit de bakvorm te verwijderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (193)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren