Deegballetjes met spinazie

    Deegballetjes met spinazie

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur40min


    Maak dit als eerste!

    Overheerlijke deegballetjes, of ook wel gnocchi, van spinazie, ricotta (een jonge, onrijpe kaassoort) en meel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g spinazie of jonge snijbiet
    • 250 g ricotta
    • nootmuskaat
    • versgemalen peper
    • 3 eieren
    • 6 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • 3 eetl. bloem, gezeefd
    • 40 g boter
    • 12 blaadjes verse salie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 4uur25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:4uur40min 

    1. Was de spinazie en verwijder harde steeltjes. Doe de blaadjes met aanhangend water in een pan, voeg een snufje zout toe en laat ze in circa 5 minuten slinken. Druk zo veel mogelijk vocht uit de spinazie en laat de blaadjes opdrogen op keukenpapier.
    2. Hak de spinazie fijn. Doe hem in een middelgrote kom en meng er de ricotta, een snufje nootmuskaat en een snufje peper door. Meng er de eieren, 4 eetlepels Parmezaanse kaas en de bloem door. Plaats dit mengsel enkele uren (of een hele nacht) in de koelkast.
    3. Bestuif uw werkvlak met bloem. Verdeel het spinaziemengsel in stukken en rol elk stuk uit tot slierten. Snijd deze in stukken ter grootte van een kurk.
    4. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook en draai het vuur laag. Schep een derde van de gnocchi in de pan en kook ze circa 5 minuten: ze zijn gaar als ze boven komen drijven. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken. Houd ze warm in schaal terwijl u de rest kookt.
    5. Laat in een kleine koekenpan de boter smelten. Kneus de blaadjes salie licht en verwarm ze met de boter tot deze begint te schuimen. Schenk deze saus over de deegballetjes. Strooi de resterende Parmezaanse kaas erover en serveer.

    Wist u dat?

    Melk die minder vet bevat, heeft een iets hoger calciumgehalte. Magere verse kaas (gemaakt van magere melk) kan bijvoorbeeld 10% van de ADH calcium leveren; een vergelijkbare kaas van volle melk levert slechts 9%.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren