Donuts met wortel en aardappelpuree

    Donuts met wortel en aardappelpuree

    2keer bewaard
    1uur40min


    Maak dit als eerste!

    Klassieke donuts – op het eerste gezicht. Deze gefrituurde deegringen zijn echter niet alleen overheerlijk maar ook gezond, omdat u aardappelpuree en wortel (rijk aan bètacaroteen) aan het deeg toevoegt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 18 stuks

    • 275 g bloem
    • 4 theel. bakpoeder
    • ¾ theel. zout
    • ½ theel. gemalen kaneel
    • ½ theel. geraspte nootmuskaat
    • 2 grote eieren
    • 250 g gare aardappelen, gepureerd, op kamertemperatuur
    • 170 g wortel, geraspt
    • 4 eetl. magere melk
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 100 g suiker
    • 1½ l plantaardige olie om in te frituren
    • poedersuiker, eventueel gemengd met kaneel, om de donuts mee te bestuiven (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Vermeng in een middelgrote kom de bloem met het bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat.
    2. Roer in een grote kom de eieren los. Roer er de aardappelpuree, de geraspte wortel, de melk, 2 eetl. olie en 100 g suiker door. Plaats het zachte kleverige deeg afgedekt circa 1 uur in de koelkast.
    3. Schenk 1½ liter olie in een grote (frituur)pan en verhit deze geleidelijk tot 190°C (gebruik bij voorkeur een suikerthermometer).
    4. Bestuif uw werkvlak licht met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 1¼ cm dik. Steek hieruit met een (donut)vorm rondjes met een gat. Rol de restjes opnieuw uit en steek nog meer donuts uit.
    5. Laat 3 of 4 donuts in de olie glijden en frituur ze 3 tot 4 min. tot ze goudbruin kleuren. Keer ze regelmatig met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit de olie opnieuw tot 190°C voor u de volgende donuts toevoegt. Bestuif de donuts indien gewenst met suiker en serveer ze warm.

    HANDIGE HINT

    Deze donuts worden nóg gezonder als u 100 g van de bloem vervangt door volkorenmeel: zo leveren ze extra voedingsvezels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren