Druiven-rozijnencake

    Druiven-rozijnencake

    2keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Een lekkere rozijnencake, met een tussenlaag van noten en druiven.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 

    • 2 theel. plantaardige olie
    • 150 g bloem
    • 1¼ theel. bakpoeder
    • ½ theel. dubbelkoolzure soda (baksoda)
    • zout
    • 60 g zachte boter
    • 150 g + 3 eetl. suiker
    • 1 ei
    • 2 eiwitten
    • 1¾ dl karnemelk
    • 1 theel. vanille-extract
    • 60 g rozijnen
    • 25 g walnoten of pecannoten
    • ¾ theel. gemalen kaneel
    • 280 g blauwe of witte druiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een metalen bakvorm van 23 × 23 cm in met de olie. Vermeng in een kom de bloem met het bakpoeder, de dubbelkoolzure soda en een snufje zout.
    2. Klop in een andere kom de boter met 150 g suiker met een elektrische mixer tot een romig mengsel. Klop er het hele ei door, tot dit volledig is opgenomen. Klop de eiwitten er om de beurt door. Klop er de karnemelk en het vanille-extract door. Schep er het bloemmengsel door en daarna de rozijnen.
    3. Doe de resterende 3 eetlepels suiker met de walnoten en kaneel in de mengkom van een keukenmachine. Hak de noten grof met behulp van de pulseerknop. Schep de helft van het beslag in de geprepareerde vorm en verdeel hierover de helft van het notenmengsel. Schep hierover de rest van het beslag, de druiven en de rest van het notenmengsel. Bak de cake 55 minuten, of tot een in het midden ingestoken satépen er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren