Egyptische bietendip

    Egyptische bietendip

    3keer bewaard
    1uur25min


    Maak dit als eerste!

    Een dipsaus gemaakt met gekookte bieten, knoflook, yoghurt en kruiden. Lekker als hapje of voorgerecht.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 

    • 5 middelgrote bieten (1 kg)
    • 3 dl magere yoghurt
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 3 eetl. citroensap
    • 2 eetl. extra vergine olijfolie
    • ½ theel. gemalen komijn (djinten)
    • ½ theel. gemalen korianderzaad (ketoembar)
    • ½ theel. gemalen kaneel
    • ½ theel. paprikapoeder
    • zout
    • versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Snijd het bietengroen af. Was de bieten maar schil ze niet. Kook ze in een pan met licht gezouten water op laag vuur in 30 tot 40 minuten gaar. Giet ze af, laat ze enigszins afkoelen en pel ze.
    2. Snijd de bieten fijn en rasp ze of pureer ze in een keukenmachine. Meng er de yoghurt, knoflook, het citroensap, de olie, komijn, koriander, kaneel en het paprikapoeder door. Breng de dip op smaak met zout en peper. Plaats tot gebruik in de koelkast. Serveer met warm, knapperig brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren