Korstloze mini-quiches met broccoli en feta

    Korstloze mini-quiches met broccoli en feta

    5keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Deze mini quiches zijn rijk aan smaak, door de broccoli, bosui en zachte kazen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 2 bosuitjes, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 300 g kleingesneden broccoli uit de diepvries, ontdooid, drooggedept
    • 4 eetl. hüttenkäse
    • 1½ dl magere melk
    • 2 eieren
    • 3 eiwitten
    • 2 eetl. bloem
    • witte peper
    • 200 g feta of milde geitenkaas, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet 4 ramequinbakjes van 2½ dl inhoud in met 1 theelepel olie. Verhit de rest van de olie in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de bosuitjes en knoflook 1 minuut. Voeg de broccoli toe en bak deze 1 minuut.
    2. Pureer de hüttenkäse circa 1 minuut in de keukenmachine, tot u een glad mengsel hebt. Werk er de melk, eieren, eiwitten, bloem en een snufje peper door. Doe dit mengsel in een grote kom. Schep er het broccolimengsel en de feta door.
    3. Schep dit mengsel in de ingevette ramequinbakjes en zet ze op een bakplaat. Plaats ze 30 minuten in de oven, of tot het eimengsel mooi uitgerezen is en goudbruin kleurt.

    Wist u dat?

    • Veel mensen die allergisch zijn voor koemelk, kunnen wel geitenmelk verdragen. * • Een portie magere feta of magere Turkse schapenkaas (circa 125 g) levert 26 g eiwit: dat is bijna de helft van de ADH voor een vrouw. En het eiwit in zuivelproducten is net zo waardevol als eiwit in vlees, vis of gevogelte.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren