Exotische schaaldiersalade met ananas en paprika

    Deze frisse en zomerse salade met krab, garnalen en sint-jakobsschelpen is supergezond: zelfs de dressing bevat bio-actieve stoffen.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. sinaasappelsap
    • 1 eetl. vers limoensap
    • 1 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
    • ¼ theel. chilipoeder
    • ¼ theel. zout
    • 3 eetl. plantaardige olie
    • 1 eetl. olijfolie
    • 2 eetl. fijngesneden basilicum
    • 225 g grote rauwe garnalen, gepeld en darmen verwijderd
    • 225 g sint-jakobsschelpen
    • 225 g gaar krabbenvlees
    • ½ grote ananas, geschild, kern verwijderd, in stukjes van 2½ cm
    • 1 grote rode paprika, fijngesneden
    • 1 kleine krop bindsla, blaadjes losgemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Roer in een grote kom beide soorten citrussap, de gember, het chilipoeder en zout door elkaar. Klop er beide soorten olie door. Voeg het basilicum toe.
    2. Stoom de garnalen circa 3 min. tot ze gaar zijn en opkrullen. Laat ze uitlekken en schep ze om met de dressing.
    3. Stoom de schelpdieren circa 3 min. tot ze ondoorschijnend zijn. Schep ze eveneens om met de dressing. Plaats de kom 15 min. in de koelkast.
    4. Schep krab, ananas en paprika door de salade. Schep de salade op een schaal met slablaadjes.

    HANDIGE HINT

    Deze salade kunt u ook met stevige visfilets maken. Blokjes zeeduivel vormen een goede vervanger. Heilbot, zalm, haai, zwaardvis en tonijn zijn eveneens bruikbaar in recepten voor schaal- en schelpdieren.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 10 collecties