Farfalle met broccoli-ansjovissaus

    Farfalle met broccoli-ansjovissaus

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit pastagerecht is snel en eenvoudig te bereiden. Pasta met een saus van broccoli, ansjovis, knoflook en chilipeper en bestrooid met Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g broccoliroosjes
    • 500 g farfalle (pasta)
    • 3 eetl. extra vergine olijfolie
    • 50 g ansjovis, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, fijngesneden
    • ½ theel. verkruimelde gedroogde chilipeper
    • 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de broccoliroosjes in een middel- grote pan met een bodempje water in circa 15 minuten beetgaar. Giet ze af.
    2. Kook intussen in een grote pan de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en houd hem warm.
    3. Verhit de olie in een middelgrote pan op matig vuur. Schep hierin de ansjovis, knoflook en chilipeper 5 minuten om. Schep de broccoli erdoor.
    4. Schep deze saus door de pasta. Serveer de pasta in kommen en strooi de Parmezaanse kaas erover.

    Wist u dat?

    • Broccoli bevat zeer veel zeaxantine en luteïne. Uit onderzoek van de universiteit van Harvard blijkt dat deze carotenoïden bescherming kunnen bieden tegen maculadegeneratie (of degeneratie van de gele vlek), de voornaamste oorzaak van blindheid bij mensen die ouder zijn dan 65 jaar. * • Misschien vindt u binnenkort wel broccolispruitgroente bij uw groenteboer. Onderzoek toont aan dat deze meer dan 50 keer zoveel bio-actieve stoffen bevat als volgroeide broccoli.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren