Farfalle met gerookte ham en asperges

    Farfalle met gerookte ham en asperges

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ham is verrassend genoeg arm aan vet en rijk aan vitamine B en eiwit. Het zoutgehalte kan wel vrij hoog zijn, maar je kunt ham krijgen met een laag natrium-gehalte.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g farfalle (pasta)
    • 375 g groene asperges, bijgesneden, in stukjes van 5 cm
    • 2 theel. olijfolie
    • 1 grote ui, doormidden gesneden, in dunne halve ringen
    • 2 theel. fijngesneden verse oregano
    • versgemalen zwarte peper
    • 1 grote rode paprika, in ruitjes van 1 cm
    • 125 g gerookte ham, in blokjes van 5 mm
    • 1½ dl kippenbouillon
    • ¾ theel. citroenraspsel
    • zout
    • 4 eetl. fijngesneden verse basilicum
    • 3 theel. citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook in een grote pan met kokend water de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de asperges toe. Giet ze af.
    2. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de ui met de oregano en flink wat peper 12 minuten, of tot hij gaar en goudbruin is. Voeg de paprika en hamblokjes toe en bak ze 5 minuten, of tot de paprika gaar maar nog een beetje knapperig is.
    3. Schep de uitgelekte pasta en asperges door het hammengsel en laat ze al omscheppend goed doorwarmen. Neem de pan van het vuur en schep er de basilicum en het citroensap door.

    Wist u dat?

    • Ham wordt gepekeld en is daarom altijd vrij zout. Achterham bevat 936 mg natrium, schouderham 1010 mg, rauwe ham 1912 mg en beenham 720 mg. Met suiker geglaceerde hammen bevatten vaak wat minder zout. * • Ham bevat – vooral aan de rand – redelijk wat vet. Rauwe ham is vetter dan de gekookte, gerookte soorten. Achterham bevat 5,5 g vet, schouderham 6,8 g, rauwe ham 12 g en beenham 9,6 g. * • Rauwe ham (zoals Parmaham) wordt gezouten, vaak ook gerookt, en mag ten slotte heel lang rijpen (soms wel twee jaar).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren